Nya tag ny vecka.
Italian Deluxe fullkorns pizza
Pizzadeg: 4 pers.
5,5 dl dinkelmjöl
1 dl vetegroddar
25g jäst
2,5 dl vatten, fingervarmt
1msk rapsolja
0,5 tsk salt
Gör såhär:
Smula jäst ner i en bunke.
Häll i vattnet, salt och rapsolja, rör om.
blanda ner dinkelmjöl med vetegroddar till en jämn deg.
Låt jäsa under bakduk 45-60 minuter.
Förbered tomatsås och pålägg sålänge.
Tomatsås: 4 pers.
250 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
2 msk vatten
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano
1 krm salt
Gör såhär:
Blanda ner allt i en teflonpanna, låt puttra på medlevärme ca 10 minuter.
Pålägg:
80g lätt mozzarella
6 skivor lufttorkad skinka
4 bitar soltorkade tomater
8 st kalamata oliver
15g fint hyvlad parmesan ost
1 näve roccula sallad
Gör pizzan såhär:
Forma en rund bulle av degen, kavla ut ca 20 cm i diameter.
(går att kavla ut den så den passar på ugnsplåten)
Bred tomatsås och spar 1 cm på kanterna.
Fördela mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Lägg sedan på dom kalla ingredienserna.
Smaklig måltid!
så fin din blogg är :) jag ska verkligen pröva detta receptet, hihih